fridajansson.blogg.se

You should never leave me

Kategori:

Seg...

Kategori: Vardagslivet

Idag är en seg dag, tror det beror på vädret som inte är på topp idag.. Men också för min kära man som inte kan låta mig sova. I natt vart jag galen! Hoppas jag kan sova ordentligt natten som kommer iaf.. Behöver min sömn!
Igår kom grannungen upp och ville baka så vi bakade Red Velvet Cupcakes! Jag blev väldigt glad att hon ville baka dom för jag trodde det var ngt speciellt med dom.. Men nej då! Det är vanligt chokladmuffins med lite karaellfärg i, jag vart redigt besviken! Vadå tjäna pengar på lite karamellfärg och döpa lite klatschigt?! Men visst var dom goda, men det var ju inte direkt karamellfärgen...
Idag så kom min mamma hit och fick smaka på både cupcakesen och maten jag gjorde. Hon fick bacon&broccollipaj till lunch, hur gott och enkelt som helst :) Hojta till om du vill ha receptet! Ikväll blir det en promenad iaf, det måste det bli! Är sugen på att röra på fläsket mer än på jobbet idag. Hoppas ni får en bra onsdag gott folk! :)

Kategori: Tankar

Vågen vs måttbandet

Kategori: Motivation

Jag längtar tills jag verkligen kan gå runt folk och vara mig själv. Kan verkligen inte det nu.. Men här ser ni verkligen att muskler väger mer än fett, så när man väl börjar gå ner i vikt och tränar osv ska du aldrig gå efter vågen, mät istället med måttband. Det är mkt bättre! Och du får mer verklighet med måttbandet än vågen. Vågen säger din vikt på hel din kropp, måttband visar baar tillexempel mage, lår, armar osv.
Bilder är lånad från en annan blogg; http://blogg.improveme.se/fitspooration/ .

Kanoners

Kategori: Motivation

Igår lyckades jag och idag lyckades jag! Och vet ni med vad?!
OSKAR ÅT DET JAG BAKADE OCH TYCKTE OM DET!! Jag trodde inte detta var möjligt!! Men jag hade tänkt just nu och fråga er om ni vill ha receptet, för iaf oskar äter det. Då tycker "vanliga" människor dvs gottegrisar om det väääldigt mkt ;) Haha! Igår gjorde jag mockamuffins med vaniljgräddetopping och idag körde jag på en vanlig brownie bara. Och han älskade dom, kan vara att dom smakar kaffe väldigt mkt bägge två, men spela roll han ÄTER DOM! Och igår till och med tog han om :D Ni förstår inte vad det betyder för mig när han äter och tar om det jag bakar, han tycker allt är för sött och blablabla... Så ifall ni nu vill ha receptet på ngt av dom eller båda, KOMMENTERA DÅ! För jag har tittat på recpten men sen gjort om dom efter det jag har hemma och vill ha i :)
Ha det underbart alla ni där ute för detta kommer jag leva länge på! :)

Ledig

Kategori: Tankar

Idag är jag ledig, men är så frukatnsvärt uttråkad. Jag har sagt till mig själv att bara slappa men har ingen ro i kroppen. Så vad händer gott folk? :) Jag vill plocka ner julen, men vet inte om jag orkar ställa mig och damma överallt... Så tar det nästa vecka har jag bestämt! Jobbar ändå kväll då.
Har ni plockat bort julen? Är ni tidiga eller jag sen? Jag har haft min kvar för jag tycker det är mysigt med adventsljusstakarna osv. Älskar julen! Och tycker det är tråkigt att den inte varar längre..

Gårdagen

Kategori: Vardagslivet

Igår hade jag fullt upp och var helt slut, men det hindarde inte mig! Jag hade en lista jag var tvungen att göra så jag idag skulle bara kunna vara ledig och göra exakt det jag känner för. Härligt med den känslan förresten!
Igår jobbade jag morgon (mitt sjunde pass i rad...) men slutade lite tidigt, kom hem duschade och sov nga timmar. Sedan upp och göra sig i ordning för att hinna gå till mosters jobb innan jag skulle till lövbo för att rasta lilla Cilla! Men jag hann allt, Oskar följde med till Lövbo också :) Gick en promenad med Cilla och så fick hon vara lite lös ute i trädgården. Sen när vi kom hemså storstädade jag, dammsugade, torkade golv, torka trappan och göra rent i Stellas kattpyts. när jag väl var klar åkte vi in till stan och käkade på corner och storhandlade! När vi kom hem plockade vi in allt och sen ner till grannen för att ge dom en ny vattenkokare (deras gamla gick sönder för den vart väldigt välanvänd!) Då blev det att titta på farmen och sveriges roligaste klipp. Härligt med lite torsdagsmys med grannarna. Jag och min älskling hade en mysig dag! Och jag gick och la mig helt slut! ;)

Feel better

Kategori: Motivation

Kvällsskämt

Kategori: Vardagslivet

Dödstrött

Kategori: Vardagslivet

Känns som jag stupar vilken sekund som helst.. Jobbar extra denna vecka för en är på skidsemester! Som vanligt nu under vinterhalvåret när det är kallt så fryser ju vattenledning osv på jobbet, inte roligt! Men lite har ju hunnit med idag iaf :) Under min rast kom Oskar hem med Malin hit, kul att ses! Fick se hur magen växt lite till :) Härligt! Efter eftermiddagspasset så har jag ätit och plockat lite med tvätt, sett lite TV oc nu myser jag med lilla Stella i soffan! Blir alldeles straxt sängen, God natt sötnosar

Kladdkakemuffins

Kategori: Recept

Jag tyckte det här receptet var lite annorlunda för ett kladdkakemuffins recept så var tvungen att testa det. Jag hade dock för bra spis enligt tiden som stod, så det ska jag komma ihåg till nästa gång :) Annas tyckte jag att smaken var jätte bra och god! Jag serverade dom med grädde, jätte gott! Men går jätte bra utan ett tips till är att ha färska bär på också :)
Kladdkakemuffins
2 ägg
2 dl socker
1 tsk vaniljsocker
50 gr smör
½ dl olja
1 dl sirap
2 dl vetemjöl
2 dl kakao (byt gärna ut 1 dl kakao med ren choklad för bättre och fylligare smak)
2 tsk bakpulver
1 nypa salt
Vispa ägg och socker, sedan i med vaniljsocker, bakpulver och kakaon. Rör om ordentligt så det inte finns klumpar i smeten. Sedan i med sirapen, oljan och smöret och rör om. Efter det häller du i resten dvs mjölet och saltet. Rör om ordentligt. Häll sedan i 2/3 av muffinsformarna. In i ugnen 175 grader i ca 12 minuter. Lycka till!

Frisyrer

Kategori: Frisyrer & Outfits

Tjejerna var jobbiga så jag var tvungen att hitta på lite saker. Så tog fram rit papper och så gjorde jag frisyrer på dom! :) Dom verkade vara nöjda så det hoppas vi att dom menade iaf. Och jag kollar på GNOMEO & JULIA, jag rekommenderar den filmen till tusen, så härlig, rolig, familjeglad, rommantik allt som ska finnas i en teknadfilm finns! Älskar den, vi såg den igår och ser den idag igen. Haha ♥
Kira fick låna min donut! Och vart jätte nöjd, hon har varit rätt så avundssjuk på mig och Sofia som har en.

Nathalie fick små, söta kringlor. Som Anna, har jag för mig, i Barnen i Bullerbyn har! NI har väl sett det?!

5 meter hemifrån

Kategori:

Ja, granntjejerna tycker det ör roligt att sova 5 meter hemifrån så jag var inte ensam i sängen i natt. Jag fick sova i mitten för att den äldsta inte vill sova bredvid sin lilla syster.. *Syskonkärlek* Igår försökte jag stilla min bakarmani, då jag inte haft råd att köpa ingredienser. Men så kom min kära mamma med färska ägg och då kan man väl inte låta bli att baka?! Så igår vart det vanligt, enkla men ack så goda chokladmuffins. Och idag vill Kira ha kladdkakemuffins så det blir det nu :) Och i skrivandet stund spelar tjejerna Kinect Adventures, lite samspel men ändå gnäll, men som sagt syskonkärlek alla vet att den finns!


Keep on dreaming baby

Kategori: Motivation

Trött som få

Kategori: Vardagslivet

Idag märkte jag inte ens när Oskar gick upp, tror jag. Jag sov! Helt slut, och bara tanken av att jag ska jobba eftermiddag idag och heldag imårn gör så att jag blir ännu tröttare. Gäsp, gäsp, gäsp!Och sen lovade ju jag igår om bild på våra julklappar från grannarna. Så var så god! :)
Oskar fick allt som har maed bacon och göra. Bacongodis, baconminttabletter och baconnaise. Och han fick detta för att han älskar bacon, tjatar jämt om bacon faktiskt! ;)

Jag fick tandkräm med cupcakesmak och en kakform i form av en iPhone. Har dock inte testat tandkrämen än, bara smakat och smaken var, ja, sötare än vanligt barntandkräm!

Paket

Kategori: Vardagslivet

Idag fick jag julklapp utav Micke och Fia! Men det får ni se bild på imårn ;) Jätte coola! Oskar fick med och det får ni med se imårn ;)
Just nu sitter jag och tittar lite på tv efter en kaffe hos grannen. Vi har varit ute på pw också, då karlarna genade och vi ändån kom hem före dom. Dom är bara lite sega/lata/tröga... Men jag har satt upp mål åt dom och jag är näst intill säker att det kommer att hända grejer! Iaf så hoppas jag det. Och idag förresten, fick vi vildsvinsbiffar av mamma som vi åt här ikväll Oskar och jag, super duper gott! :) Tar gärna emot fler såna måltider, Pappa & Mamma ♥ *No problems with that*

"Boys,"

Kategori:

You know who you are

Kategori: Motivation

I sommar

Kategori: Motivation

Curves

Kategori: Motivation

Mina önskningar ibland

Kategori: Tankar



 

Sanningen i mitt hem

Kategori: Tankar

Mjölka ko

Kategori: Vardagslivet

Sitter på jobbet nu och ska snart ut och börja mjölka. Är så trött att jag bara vill hem och slänga mig i soffan! Hoppas ni får en söndag iaf, inte jätte jätte dåligt väder ute så jag ska iaf försöka ta mig tid när jag kommer hem och gå en promenad. Länge sen jag gjorde det nu och känner att jag måste röra på fläsket. Ngn som bor i Gamleby och vill följa med på en runda vid sisådär halv sju, sju ikväll?!

Ljusparty

Kategori: Inredning

Ja, i torsdags var jag på ett ljusparty hos Ann-Britt! Var riktigt trevligt :) Jag tog med mig cupcakesen dit och bjöd på. Och Ann-Britt som fyllde år dagen innan hade tårta över, riktigt riktigt gott :) Jag beställde en symmerti trio, jätte fina och går att använda året runt. Man kan ändra innehållet där blommorna är på bilden. Är dom inte fina, denna gång vart det bara dompga priset men nästa gång får det bara bli ljus! ;) Är ni sugna på att ha ett party så vet jag folk som säljer! Bara att säga till mig så för jag vidare information! :)

♥♥♥

Kategori: Motivation

SAKNAR

Kategori: Vardagslivet

Jag saknar min kära sambo/pojkvän/älskling/käresta/snyggaste, ja kärt "barn" har många namn! Han har varit iväg sen i onsdag (igår.... morse....) Men det spelar liksom ingen roll jag tycker, jag vill ju så gärna ha honom här hemma hos mig. Jag gillar inte att vara ifrån varandra.. Men tur att han kommer hem imårn, läääängtar ihjäl mig! Så imårn ska vi ha MYSMYSMYS!Vare sig han vill det eller inte! Saknar&älskar dig Oskar♥

Good thoughts

Kategori: Motivation

Vaniljmuffins

Kategori: Recept

Idag överraskade jag Ann-Britt, på hennes födelsedag, på jobbet med vaniljmuffins med chokladfrosting. Och hon tyckte om dom så mkt att jag ska ta med mig nga till hennes Ljusparty hon ska ha imårnkväll. Så då får vi hoppas hennes gäster också tycker om dom! :) Men här får ni iaf receptet!
Vaniljmuffins
150 gram smör
2 ägg
1 ½ dl socker
1 ½ msk vaniljsocker
1 ½ msk bakpulver
1 dl grekisk yougurt (eller vad du har hemma)
3 dl vetemjöl
Blanda ägg, socker, vaniljsocker och bakpulver väl. Sedan i med smör först och sedan mjölet och yougurten. Grädda i ugnen 175 grader 12-15 minuter.
Chokladfrosting
50 gram rumstempererat smör
3 dl florsocker
2-3 msk kakao
100 gram philadelfiaost
Blanda först smör, florsocker och kakaon väl. Blanda sen i philadelfian och se till och få den mjuk och slät innan du sätter in den i kylen. Den ska nästintill "vakuum" förpackad för att om det blir kondens så kan frostingen skära sig.

Längtar

Kategori: Motivation

Även om jag vet att jag är ung så längtar jag. Och när väl det händer ska det bara skrika romantik. Jag kan säga att jag är en nörd.. Jag älskar romantik, båda att fixa själv och bli överraskad! Just nu så vill jag gärna ha en finfin ring på mitt vänstra ringfinger, inget mig emot överhuvudtaget! Och drömma skadar ju ingen.

Feelings now

Kategori: Tankar

Ris&Baconlåda

Kategori: Recept

Jag ska lägga upp ett recept som är en låda som är jätte bra matlådemat och är lika god nygjorde som uppvärmd! Plus att svärfar vill ha receptet också ;) Kanon mat och enkel att göra.
Ris&Baconlåda
6-8 portioner ris
Ca 2 paket bacon (beroende på hur mkt man själv vill ha)
1 paket frusen majs
3 påsar bernaisesås
Riven ost
Koka riset, bryn baconet och gör bernaisesåsen. Lägg sedan i riset i botten av en smord ugnsform. Sen all bacon och över där häller du majsen. Efter det häller du över bernaisesåsen och osten. Sen in i ugnen 200 grader långt ner och vänta till det har fått en fin färg! Lycka till!

Frida's pannbiff

Kategori: Recept

Jag bara älskar mitt egna recept på pannbiff så tänkte dela med mig av det. Vet dock inte hur andra recept är så vi kanske gör pannbiffar likadant du och jag ;) Lycka till!

Pannbiff
500 gr färs (jag har blandfärs)
1 ägg
En skvätt grädde eller lite philadelfiaost
3-4 lökar beroende på storlek
Salt
Vitpeppar
Vitlök, om man vill
Hacka löken fint och bland med alla ingredienser dock inte färsen ta den sist och blanda i. Sen är det bara att brassa på i stekpannan!

Pepparkaksmuffins

Kategori: Recept

Jag tänkte ge er pepparkaksmuffinsreceptet nu som jag använde mig av här hemma till julfirandet både i Askersund och här hos oss. Receptet har jag hittat hos en av bloggarna jag läser dagligen så jag hoppas ni kommer gilla receptet för det gjorde verkligen jag! :) Och dom blev så godkända av alla, stora som små! Jag hade dp vanlig cremecheese frosting på med lite strössel och bilder :)
Du behöver; (ca 24 st)
- 100g rumstempererat smör
- 2,5 dl socker
- 2 ägg
- 1,5 dl gräddfil eller grekisk yoghurt
- 3 dl mjöl
- 1,5 msk malen kanel
- 1,5 tsk malen nejlika
- 1 tsk ingefära
- 1 tsk bikarbonat
1. Vispa smör & socker luftigt. Tillsätt ett ägg i taget & vispa ordentligt mellan varje.
2. Tillsätt gräddfil & vispa noggrant.
3. Blanda mjöl, kryddor & bikarbonat i en annan bunke. Sikta ner i smeten för att undvika klumpar! VIspa ordentligt.
4. Fyll smeten i formar 2/3 & grädda på 180 grader i ca 15-18 minuter. Känn efter med en provsticka så att de inte är kladdiga! Lycka till!

Största drömmen just nu

Kategori: Motivation

Min strösta dröm nu är att få komma i strl 36-38, men känns rätt så lönlöst. Men vi ska bli bättre att gå på gymmet, har varit ganska dåligt sen halloween typ. Just eftersom vi måste åka in till stan. Och för att man inte tänker att man lika gärna gå ut och gå eller ngt. Eller så orkar man inte, varför inte? Man vet att det är enkelt att bara ta en runda. Det som stoppar mig är att jag hatar att gå själv, har inget som jag kan ha musik i öronen. Men känns som att mina ursäkter är bara dumma ursäkter så jag ska bättra mig. Men tyvärr är jag ju sjuk nu vilket förstör träning helt eftersom jag helst vill vara frisk innan jag börjar.

Change Attitude

Kategori: Motivation

Were I Belong

Kategori: Motivation

 

Vitchoklad cheesecake

Kategori: Recept

Tönkte ge ig på att ge er ett recept som till och med min älskade karl gillade och bad om mer. Jag sken av lycka när han bad om mer! Han som en del av er kanske inte vet så gillar han inte mkt sötsaker så det är verkligen ett stort plus ifall han äter det jag bakar! Men nog mer förord ;)
Vitchoklad cheesecake med bär
Botten:
200 gr digestivekex
60 gr smält sör
Fyllning:
100 gr vitchoklad
2 ägg
1/4 dl socker
1,5 dl creme fraiché
200 gr philadelfia
Topping:
4 dl bär (jag använde mig av blåbär och hallon)
1,5 dl socker
1 dl vatten
Zest (citronskalet)
Gör botten först, mosa digestivekexen och blanda i i smöret. Tryck sedan ut i formen. (Bra med form med avtagbar kant) Ställ in i 5-8 minter i ugnen 200 grader.
Medans det är i ugnen smälter du chokladen i vattenbad och vispa ägg och socker fluffigt med elvisp, sedan i med creme fraichén och philadelfian. Häll sedna i chokladen lite i taget. Botten ska helst svalna lite innan du häller i smeten. Sen ska det in i ugnen i 150 grader i 25 minuter. När det är klart ska det svalna i kylskäp och helst över natten.
Topping ska du bland i allt i en kastrull och låta sjuda i 20 minuter. Häll över kakan dagen efter och ställ i kylen eller frysen. Jag ställde i frysen och den vart superb! Lycka till!