fridajansson.blogg.se

DAGENS LÅT

Kategori: Motivation

Mumford & Sons - I Will Wait
Jag gillar den känslan man får av den, det där som gör att man bara vill ut och utforska Irland! Kolla in alla deras pubar och sen så har jag ju hört att irländska män är snygga med! Jag menar kolla in Gerald Butler! Iaf, så är deras låtar jätte sköna och man kan både träna och slappna av till deras musik, tummen upp :)

LOVA ATT NI GÖR DET!

Kategori: Motivation

 LYSSNA PÅ Måns Zelmerlöw's nya singel Broken Parts!
I LOVE IT!

Mysig morgonstund med S ♥

Kategori: Vardagslivet

Eraser

Kategori: Tankar

...

Kategori: Tankar

♥Ο††Ο♥

Kategori: Motivation

Kategori: Vardagslivet

Brownie in a cup

Kategori: Recept

I WAN'T ALL OF YOU

Kategori: Frisyrer & Outfits

Nelly.com - 299kr

Nelly.com - 349kr

Nelly.com - 399kr

Which one?

Kategori: Frisyrer & Outfits

Jag gillade alla, men jag fastnade för den gråa längst ner till höger :) Vilken skulle du ha valt?

Gina till stan

Kategori: Vardagslivet

Remembers

Kategori: Tankar

Oskar ♥

Taco-söndag!

Kategori: Vardagslivet

Hade taco-söndag igår hos Mimmi och Daniel! Mysigt, trevligt sällskap och redigt jävla gott :) Bordes/måste göras om, tycker jag iaf. Vi vart ett gäng iaf 9 st, Joel, Mimmi, Daniel, Sofia, Micke, Shakira, Nathalie, Oskar och jag :) Och Temo så klart! Jag tänkte ta med kameran för inte roligare bilder här! Men minnet är bra men kort, eller?
Sen när vi kom hem skulle Nathalie sova över hos oss. Klart och gjort fick vi och la oss nästan med en gång vi kom hem, filmmys i sängen för Oskar tog soffan när han väl gick och la sig. Nu idag har vi hunnit sova, frukost, film, lite Kinectspel och tvättning pågår :) Har ni en bra måndag?! En bra start?

Söndagsbak

Kategori: Vardagslivet

Har nyss bakat klart mina blåbärsmuffins som jag ska ta med till Mimmi och Daniel idag! Ikväll ska vi nämligen dit för att ha taco-mys-söndag! Det gillar vi starkt :D Så min gärning blir blåbärsmuffins dit. Oskar och jag ska nog provsmaka snart, så jag vet att dom är ätdugliga ;) Vi har nyss fått i oss lite rester sen igår, vi fick med oss lite hargryta från mamma och pappa.
Muffins formarna är köpta på strosselannat.se, bra sida för er som gillar att lyxa till det till kalas osv! :)

Tack Marion

Kategori: Vardagslivet

Fick en alla hjärtansdag present av Marion som jag mötte i dörrposten hemma hos mor och far. Denna kommer jag nog att använda väl, du får komma på första provbakningen, Marion! :)

Just hemkommen

Kategori: Vardagslivet

Nu är Oskar och jag nyss hemkomna från mamma och pappa. Vi vart bjudna på mat, hargryta med potatis! Jag vet vad ni tänker, stackars lilla hare osv. Men tro det eller ej, det var faktiskt gott. Äter det gärna igen! Sen fikade vi lite och pratade, eller den delen fixade min pappa rätt så säkert själv! :) Snart blir det nog sängen, mina ögonlock börjar sakta men säkert bli tyngre och tyngre.. Zzzzzzz.....♥

Dress

Kategori: Frisyrer & Outfits

Visst är den söööt?! Funderar på och köpa mig en symaskin så jag får mina klänningar precis som jag vill ha dom :) Vad tror ni?

Stella

Kategori: Vardagslivet




Walking Tall

Kategori: Movies

My Valentine

Kategori: Vardagslivet

Min allla hjärtansdag vart jätte mysig! Älskar min Oskar så mkt ♥ Jag sov typ till lunch så ringer Oskar och säger att vi ska till hans farmor på våffellunch, trevligt :) Vi åkte in till stan för att handla middag till kvällen. Vart 3rätters vi slängde ihop lite själva, men båda hjälptes åt. Under kvällen såg vi 3 filmer (jag såg 2½ film...). Först vart det So undercover med Miley Cyrus, jätte bra film SE DEN! Sen såg vi Wreck-It Ralf (Röjar Ralf), rekommenderar den skarpt :) Och till sist blev det Walking Tall med The Rock. Om ni vill sitta och dregla igenom en film, så se den ;)

Förrätt: Skagenrörssmörgås

Middag: Potatisgratäng, skinkfilé, bearnaisesås och en grym sallad.

Dessért: Chokladpudding med bananer.

Glad Alla ♥ Dag

Kategori: Vardagslivet

Kjol-sött

Kategori: Frisyrer & Outfits

I NEED THESE

Kategori: Motivation

 

Fettisdagen

Kategori: Vardagslivet

Jag skriver som alla andra; Jag  har ätit en semla med gott samvete idag! Fast jag har ätit sammanlagt 3 st... Blir mkt snöskottning imårn, för jag vill inte att det fastnar inuti mig... ;) Haha! Som ni har (kanske..) sett har jag bakat själv idag, och dom blev grymt goda! :D Till och med dom som inte gillade, gillade dom! :) GRYMT GLAD! Därför ska jag försöka frästa er som inte har hunnit med att äta semla idag med denna bild på mina minisemlor! :)

Gina Tricot

Kategori: Frisyrer & Outfits

I bakandets stund

Kategori: Vardagslivet

Just nu bakar jag semlebullar för första gången i mitt liv! Vuxenpoäng,YES! Jag har räknat så jag fick ut 39 st.. Dock jätte missbildade! Haha.. Från jätte små till lagom storlek ;) Ikväll får ni se hur dom ser ut med lite grädde ooch florsocker, dvs mer ätbara! :)
Som ni ser vart dom ju rätt så missbildade, men huvudsaken är väl att dom smakar eller..?! ;)

Kvällskaffe

Kategori: Vardagslivet

Sitter med lite kaffe och banan/vindruva/blåbär skål, gott. Hoppas det dämpar min huvudvärk.. Nu blir det lite TV, är nämligen film på DisneyChanel och ja, jag är helt såld på den kanal. Jag är ett barn! Ett väldigt barnsligt barn faktiskt! Ha en skän kväll alla, puss

Personlig Almanacka

Kategori: Vardagslivet

Detta kommer jag så göra nästa år! Man kan skriva in saker innan i almanackan, så trycker dom det åt dig, typ som födelsedagar och annat. Så ni som använder almanacka och kalender flitigt som mig kommer älska denna sida. Kolla in lite och kika lite hur allt fungerar. Man kan också göra så den börjar nu, den 1 mars till exempel och så vidare. Man får ju dock betala lite extra för detta "special effekter" men jag tycker det är så värt det!
http://www.personligalmanacka.se/SE/ - KOLLA!

Huvudvärk

Kategori: Vardagslivet

Vaknade med huvudvärk och hatar ännu mer att jag måste åka till jobbet.. Kommer nog inte kunna jobba hela passet heller! :( Usch.. Nyss fått i mig lite havregrynsgröt med blåbär, gott :) Pratat lite min älsk i telefonen som just nu befinner sig i Oskarshamn. Jag ser lite på tv och myser lite med Stella. Blir inte mkt gjort idag.. Hoppas ni har en bättre start på veckan, puss

a little mermaid

Kategori: Tankar

Allvarligt talat så var jag bara tvungen, för bilden var så grymt söt! Tror jag ska börja virka bebiskläder.. Känner ett sug att få göra små söta, söta kläder och skor :) Får ta och tala med Gertrud! 

Love letter

Kategori: Tankar

When will you write for me?!

Dreaming away

Kategori: Frisyrer & Outfits

Om 189 dagar

Kategori: Motivation

Ja ni, om 189 dagar kommer jag sätta mig på ett flyg med 7 underbara människor och åka till Thessaloníki, Grekland! JAG LÄÄÄÄNGTAR! Vi som åker är Micke, Sofia, Sergio, Monika, Mattias, Glenn, Oskar och jag :) Vi sover i en lägenhet första natten i Thessaloníki, dagen efter åker vi till stranden och sen bostätter vi oss i Mavrothalassa där vi ska bo i grannens pappas hus i 2 hela veckor, helt gratis ;)
Här ser ni hela Grekland, jag har ringat in Thessaloníki där vi landar och sover första natten.
Stjärnan är Mavrothalassa och det är där vi kommer att bo! Jag längtar ihjäl mig!!!

What makes you

Kategori: Tankar

Cupcake-semlor

Kategori: Recept

Receptet:
12-16 normalstora
 
4 ägg
3 dl socker
100 g smör
1 dl mjölk
4 dl mjöl
2 1/2 tsk bakpulver
1 nypa salt
2 tsk kardemumma malen (eller hel som stöts i mortel)
 
ca 3 dl grädde
ca 300 g mandelmassa
 
Gör så här:
Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Smält smöret och häll mjölken på det smälta smöret. Ta av från plattan. 
Rör ned smör och mjölkblandningen i äggblandningen.  Blanda de torra ingredienserna i en separat skål och blanda sedan ner dem i mjölk och äggsmeten.
 
Fyll en muffinsplåt med muffinsformar och fyll formarna till 2/3.
Grädda i 200 grader ca 12-15 minuter. Känn med en sticka, den ska vara torr. Låt svalna på galler.
 
Riv mandelmassa och rör den mjuk med lite mjölk eller grädde. Vispa grädde. Skär en trekantig (eller varför inte ett hjärta eller stjärna, låt fantasin flöda!) bit ur toppen på varje muffins och fyll med mandelmassa. Spritsa på grädde och lägg tillbaka ”locket”.  Sikta över florsocker. NJUT av gooooda semlor :)


Fikabesök

Kategori: Vardagslivet

Idag har jag haft fikabesök av mamma, pappa, calle och hans vän Oliver. Trevligt! Dom hade också med sig Stella, så nu är hon hemma. Oskar verkade inte så glad så vi får se.. Så efter min promenad ställde jag mig och bakade Cupcake-semlor! Vilket vart lyckat :) Ni ska få receptet snart. Ikväll blir det nog lugnt tror jag nog. Ha en trevlig onsdagkväll, gott folk! :)

Skålar

Kategori: Inredning

Dom här skålarna skulle gärna få stå i mina skåp! ÄLSKAR DOM! Jag är med på en "dela&gilla" grej på facebook.. Man vinner ju ändå aldrig men att trycka 3 gånger med muspekaren och kanse få hem ngt! ;) Och detta hette DivasBoning, och jag hoppas verkligen att dom tar mig. Håller alla tummar och tår!

Måndagmorgon

Kategori: Motivation

Sitter med en skål gröt med lite sylt i sängen nu, efter morgonens jobb. Gick relativt bra i lagårn må jag säga, även om vi har lite kalvboom nu... När jag kom hem blev det 50 situps innan duschen. Så nu är jag värd att få sova ngn timma eller 2 ;) Puss ♥

Solen skiner

Kategori: Motivation

ja, solen har äntligen hittat till Gamleby när jag är ledig! Överlycklig :) Så jag tog tillfället i akt då inga moln var på himlen och tog en powerwalk runt Valstad skolan. Fick ett sånt rus genom kroppen när jag gick igenom skolan, alla fina minnen kom tillbaka och helt plötsligt var jag i en annan värld! När jag tittade upp mot internatet såg jag hur kul vi hade med vattenkrig och snöbollskrig osv.. Det spelade upp sig som i filmer gör ni vet? När du blickar tillbaka. Åh jag blir kär på nytt ♥
Nu när jag kom hem så sitter min kära pojk vid datorn och sjunger Jason Miraz, Marc Cohn, Black Eyed Peace m.fl. Han är lite mer social när han inte sitter med sitt headset, vilket jag uppskattar väldigt mkt. jag vet inte om det blir mer upplägg idag men ikväll ska vi till svärmor för invigning av deras nya matbord, trevligt! :)

Fina fina vän

Kategori: Vardagslivet

Åh. Rebecca! Hade så gärna träffat dig i helgen. Vi har ju inte umgåtts sen jag vet inte när. Såg fram emot detta så himla mkt. Men vi får ju se om du har kryat på dig lite och kommer ner hit nästa vecka, håller tummarna till tusen! ♥

Bacon- & broccollipaj

Kategori: Recept

Hoppas det är begripligt! Blir lite fel kanske när jag har hittat på den helt själv... :)
Recept
1 purjolök
ca 2-3 paket bacon
500 gr broccolli
200 gr philidelfiaost
1 dl turkisk yogurt
1 sats pajdeg
Först hackar du purjolöken och klipper baconet, häll det i stekpanna (med rätt så hög kant). Dela broccollin i lagom stora bitar, en del "träd" är ju väldigt stora. Sedan i med broccollin och philidelfian i stekpannan när purjolöken och baconet har ändrat lite färg. Häll i yogurten sist. Låt det koka en liten stund innan du häller i allt i din paj form där du tryckt ut pajsatsen. Pajen kan sen stå i 200 grader i ugnen tills den fått färg. Lycka till!
 

Planer i kras

Kategori: Vardagslivet

Japp, jag hade betalad bussbiljett, både Cc och jag hade väntat och längtad efter att få träffa varandra. Men stackars lilla Cc har legat och spytt halva natten och ville inte smitta ner mig, så jag fick stanna hemma idag.. Usch mår dåligt både pga att jag inte fick träffa Cc och att hon mår dåligt! Men mina älskling såg att jag blev lite deppig idag så vi åkte in till stan och handlade och lite. Och så fikade vi hos Mimmi och Daniel och jag fick äntligen träffa den omtalade lilla sötnöten Temo! Åh, så söt så det inte går att beskriva! :)
 
 

Reality?

Kategori: Tankar