fridajansson.blogg.se

Nyårsafton

Kategori: Recept

Härligt! Nyårsafton och jag är sjuk. Hostar, snorar, hostar och snorar.. Kul av slut på 2012! Plus att jag ska jobba imårn. Får se hur jag klarar av det. Men jag ska försöka klara av nyåret.
Ikväll blir det god mat och trevlig sällskap hos grannen, vi blir runt 10 pers. Och jag står självklart för efterrätten! Jag har gjort en annan cheesecake än jag brukar göra och ananaspaj. Och jag hade tänkt att dela med mig av mitt ananaspaj recept! Hoppas ni gillar det :)
Ananaspaj
pajskal:
3dl vetemjöl
1dl socker
1 tsk bakpulver
150 gr smör
smet:
2dl creme fraiché
1 ägg
½ dl socker
3 tsk vaniljsocker
1 burk krossad ananas
Smält smöret och sen rör i mjöl, socker och bakpulver. Tryck sedan ut den i en form, grädda i 10 minuter i 200 grader.
Visa ägg, socker och vaniljsocker ganska fluffigt. Häll i creme fraichén och sen häller du ut spadet från ananasen och i med ananasen i smeten. Sen fyller du pajskalet med smeten och gräddar i 20 minuter till i 200 grader. Serveras varm/ljummen/kall med grädde!
GOTT NYTT ÅR GOTT FOLK! 
Hoppas ni får ett underbart slut och en underbar början!

Sjukling

Kategori: Motivation

Nu har jag gått och blivit en "liten" sjukling, jag hostar så det smakar blod i munnen hela tiden. FY! Nu till nyår och allt! Men har iaf hunnit tvätta och nu bakar jag lite nyårs dessert! Jag har kollat på ett recept men gjort lite ändringar så vi får se hur det blir. Receptet får ni nästa år då vi slukat den ;)
Oskar råkade visst åka in till Elgigantens mellandagsrea inne i stan och kom hem med en större dataskärm som han egentligen inte behövde. Sen la han två inslagna paket på vardagsrumsbordet och sa "förlåt för jag inte ringde och prata med dig först". Jag fick ett fint cupecake fat och muffinsformar, Älskling du är förlåten!Fatet är som den på bilden fast i babyrosa. Jätte fint! :)
Sånt gillar jag överraskningar, jag är helt såld på sånt. Både att överraska och att bli överraskad! :)

Fullt upp

Kategori:

Sen vi kom hem från Kumla har det varit fullt upp med jobb och mer julfirande! Och självklart jobbar jag den här helgen så kanske inte blir mkt uppdaterat heller. Men bilder kanske kommer.
Men nu kallar korna! Muuuuu!

GOD JUL

Kategori: Vardagslivet

Nu har vi kommit hem till Kumla från Askersund för julfirande. Jätte, jätte mysigt! Bilder får ni senare i veckan för jag sitter nämligen på svärfars surfplatta under denna tid vi tillbringar här :-) Ngn som fått sms idag? Jag med! Och jag har gillat ALLA statusar som har lytt God Jul ;-) Hoppas ni har en super bra julafton underbara ni :-* 
Puss och kram Frida

Anlänt till Kumla

Kategori: Vardagslivet

Nu är vi äntligen här! Tog tid upp pga vägarna var så hala.. Vi stannade till i Linköping innan och gjorde de sista inköpen av julklappar, ni förstår min karl är inte direkt planeraren ;-) 
Men än så länge har jag bakat mina pepparkaksmuffins jag ska bjuda på imårn, ville inte komma tomhänt.. Känns lite pinsamt! hoppas dom blir goda, vart iaf godkänd av Maria och Anton ;-) Tur är väl det!
På bilden ser ni lilla Kompis, svärfars lilla cockerspaniel! 
 

Word

Kategori: Motivation

Snö, snö, snö fredag

Kategori: Vardagslivet

Jobbar, jobbar, jobbar denna helg! Lite segt men är ju ledig hela julhelgen. Min karl är och fixar gran åt oss, MYS! Så jag sitter och käkar lite pizza, fick bli snabbmat idag. Ingen av oss var på humör för att laga mat. När min karl kommer hem ska jag klä granen, så mysigt! Måste hitta julgransfoten.. Hoppas ni iaf får en superbra fredagkväll och hey vi överlevde denna dag med ;)
Bild tagen på väg till jobbet, HEJ MITT VINTERLAND!

Firardags

Kategori: Vardagslivet

Idag har vi firat lilla Nathalie som fyllde hela 9 år! Det bjöds på kakor och tårta, grymt god tårta. Har ni inte testat ICA Maxi i Västerviks tårtor, så säger jag bara GÖR DET! Jag lovar, det är helt klart värt det. Men iaf, jag glömde självart att ta kort på kläderna jag köpte åt henne. *Tur vi bor grannar*
Nu halv sitter jag i sängen och ska snart slumra in för i natt ringer klockan och det är dags för jobb. Komer att räkna ner mina pass nu inför julhelgen.. Imårn bitti startar 1 av 5 pass! Hoppas dessa dagar går fort så jag äntligen för ta min efterlängtade julhelgsledigt! :)

Sov sött

Kategori: Inredning

Jag kommer sova som en gud i natt! Jag har äntligen bytt om till mina jullakan. Jag har väl sagt att jag älskar julen?! Erkänn att ni är avundsjuka på mitt supersnygga påslakan ;) Nu ska jag ta min kära katt och gå och lägga mig. Sov sött hjärtegull

Länkar

Kategori: Motivation

Så nu har jag fixat länkar till dom bloggar jag läser dagligen och dom bloggarna både inspirerar mig, roar mig och så får jag bekräftat att det inte bara är jag som har vanliga små vardagsproblem här i livet! ;) Jag rekommenderar verkligen alla bloggar. Så er som jag har "länkat" till känn er hedrade :)
Ni hittar dom på höger sida där det står "Om mig", "Sök", "Senaste inläggen" och som sagt "Länkar". Ni behöver bara hålla musen över där så komer dom fram!
Läs dom gärna! :)

Oskar <3

Kategori: Motivation

Vi komma, vi komma från pepparkakeland

Kategori: Motivation

Det luktar jul, massor av jul! Så himla mysigt! Älskar jul doften här i lägenheten, sen alla tomtar och så. Nu saknas bara en gran här hemma. Vi får väl se när jag får min älskade gran in. Men idag har jag bakat pepparkakor, en deg för 600 pepparkakor, en deg på 5 kg till mig och grannflickorna. Mysigt värre hade vi med julmusik och våra pepparkaksformar <3
 
 
 
Två fina och mjöliga tjejer under pepparkaksbak! :)


 

When I dream

Kategori: Tankar

Det här är så jag! Oskar blir galen när jag väcker honom och jag drömt ngt ;)

Females

Kategori: Tankar

Nästan läskigt vad det stämmer in på mig..! Ngn mer som känner sig skyldig?!

God måndagmorgon

Kategori: Vardagslivet

Oskar väkte mig idag, annars hade jag faktiskt tänkt att ta en lååång sovmorgon.. Men men, efter att ha bråkat med kaffemaskinen så sitter jag nu med frukost i soffan framför TV:n och ett tänt ljus. Det är väl det som kallas livkvalitét?! Min lilla katt har som vanligt lite damp så här på morgonen och kör gärnet i lägenheten.. Plocka innan jobbet sen! Ha en bra måndag gott folk :)

Mmhmm

Kategori: Vardagslivet

Tredje advent

Kategori: Motivation

Skönt att jobbhelgen äntligen är slut!När jag kom hem var maten redan färdig, mina fina karl <3 Sedan gick vi ner till grannen för lite adventsfika, trevligt! Blev lite glögg, pepparkakor, lussebullar, rocky roads, snöbollar och chokladsmörkola. Måste tacka min karl, Micke, Sofia, Nathalie, Shakira, Johan och mamma för det trevliga sällskapet. Så trevligt att vi haft adventsfika nu varje söndag, mys! Så varför missa nästa?! :)
 
"När tredje ljuset brinner
vi juleklappar syr
och bakar kakor
och har ett fasligt styr"

Ont i munnen

Kategori:

Jobbat första dagen nu sen operartioen utav visdomstand. Har gjort oerhört ont i tanden och nu ikväll sitter jag med huvudvärk, kul lördagkväll! Men blir tidigt i säng ändå eftersom jobbet kallar imårn bitti också!
Jag och min karl har käkat lite mat efter det kolla jag på tv lite och han satt sig som vanligt vid datorn, surprise?! Nope ;) Just nu går det ngn utav Harry Potter filmerna på kanal5, ngn som vet vilken av filmerna? Jag är inget Harry Potter fan direkt, sett 1:an och 2:a.. Dåligt där! Men jag är mer för komedier och romantik, that's me!
Nehe, ni nu blir det lite glass för att bedöva munnen! ;) Puss F

Jul, jul, strålande jul

Kategori: Inredning

Här är en liten titt på mitt lilla julpynt, lite men det blir mer! :))

Feel the same?

Kategori: Motivation

Julgodis 2

Kategori: Recept

Ja. jag tar ett recept idag igen! Och jag måste bara säga första att jag ÄLSKAR julen! Jag älskar allt tända ljus, tomtar, granen, paketen. Älskar allt som har med julen att göra. Och det gör ont i mitt lilla hjärta när jag läste idag att dom förstör ännu en gång Kalle Ankas Julafton! Pain, way, pain! Jag förstår dock då inte varför?! Jag skulle bli mer kränkt över att dom tar bort dom än att vara kvar. Tänk på de folket som är stolt över att dom sakerna finns där? Just my opinion! Tur att Karl-Bertil Jonssons Julafton aldrig ändras!!
 
Frida's Rocky Roads:
600 gr Marabou Mjölkchoklad
2 påsar dumlekola
3 dl salta jordnötter
2 nävar mini marshmallow
 
Smält chokladen med vattenbad och blanda i de andra ingredienserna sedan. Häll i en form med bakplåtspapper. Låt stelna och sedan skär itu i lagom stora bitar. Förvara kallt!
Lycka till! Puss F
 

Vi <3

Kategori: Motivation

Julgodis

Kategori: Recept

Snöbollar är både enkelt och gott. Billigt kan man nog också säga!
Snöbollar
100 gr vit choklad (jag använde Marabou's)
1 1/4 kokos
1 msk citron saft

Smält chokladen i vattenbad eller i micron. Blanda ingredienserna, kokos och citron kan man ha i hur mkt man vill av det sen, efter smak alltså. Sen låter man det stå lite så man sen kan forma bollar av smeten. När man rullat bollarna kan man sen rulla dom i kokos, strössel eller florsocker vilket jag använde. Sedan in i kylskåp eller väldigt kallt skafferi funkar också ifall som jag har fullt kylskåp nu till jul ;)

Lycka till! Puss F

From the begining again

Kategori: Vardagslivet

Ja, jag tröttnade att inte kunna lägga upp bilder längre på blogspot! Så vi testar väl blogg nu då :) Hoppas ni kommer att undersöka in blogg bättre nu. Och kommentera gärna mer vad ni vill att jag ska skriva om. Flera har bett om recept på facebook så jag tänkte jag lägger upp ett recept på Snöbollar sen. Men ha det bäst :*
 

Välkommen till min nya blogg!

Kategori:

Ja, Glad Lucia! Dagen till ära stod jag och gjorde lussekatter och lussebullar! Och min deg vart perfekt idag, helt perfekt. Jag brukar inte skryta men dom vart suveräna :) Och grymt goda! Till och med min karl tyckte dom var goda och då är det inte illa. Han tycker ju inte om så mkt sött som en del av er kanske ni vet.
Hoppas ni har fikat massor av lussekatter och pepparkakor med glögg :)